Єва Лонгорія з'явилася на обкладинці журналу The Hollywood Reporter та дала нове інтерв'ю. Актриса розповіла про критику з боку батьків та шляхи від зірки мильних опер до режисера соціально значущих фільмів.
 
48-річна Єва Лонгорія згадує, що після закінчення серіалу "Відчайдушні домогосподарки", в якому вона зіграла одну з головних ролей, їй довелося пройти непросту дорогу до крісла режисера.
 
Зйомки в серіалі, який виходив на екрани з 2004 до 2012 року, тривали по 11 місяців на рік, що практично не давало акторці можливості займатися іншими проектами.
"В останній рік "Домогосподарок" я пам'ятаю, як мені пропонували знятися в кожному шоу... Мені пропонували все, і я все відхиляла".
 
Близько десяти років тому Єва вирішила спробувати себе як режисера і зіткнулася з певними труднощами. У кіноіндустрії, за словами Лонгорії, "насторожено ставляться до акторів, які приходять до режисури". Особливо коли це акторка-латиноамериканка із комедійного серіалу, орієнтованого на жінок-домогосподарок.
 
"Для мене це був виклик. З їхнього боку це не було сексизмом чи расизмом. Просто всі думали щось на кшталт: "Ось прийшла тупа актриса".
 
Цього року виходить новий повнометражний фільм Єви Лонгорії "Пекучий гарячий". В основі сюжету реальна історія сина мексиканського іммігранта Річарда Монтанеза, прибиральника, якому спадає на думку ідея створити знамениті кукурудзяні чіпси Cheetos.
 
Актриса зазначає, що її режисерські роботи мають соціальну цінність, а їхнє головне завдання — просувати латиноамериканську культуру та акторів.
 
Єва Лонгорія зізналася, що навіть після успіху "Відчайдушних домогосподарок" та інших проектів за своєю участю вона все одно вважала себе "розчаруванням сім'ї" та відчувала провину за те, що не здобула освіти. "Я була величезним розчаруванням у своїй сім'ї. Вони всі педагоги. Я говорила їм: "Я зараз ніби на найбільшому шоу у світі". І вони відповіли: "Вірно, але в тебе немає ступеня магістра".
 
Ця розмова підштовхнула актрису повернутися до навчання і здобути ступінь магістра в галузі чиканознавства (чікано — нечисленне латиноамериканське населення на південному заході США. — Прим. ред.) у Каліфорнійському державному університеті.
 
Єва Лонгорія прославилася після ролі Габріель Соліс у серіалі "Відчайдушні домогосподарки". До цього вона зіграла епізодичні ролі в серіалах "Беверлі-Хіллз 90210" та "Молоді та зухвалі". На рахунку Лонгорії лише одна велика роль у кіно: у 2008 році вона знялася у головній ролі у комедії "Наречена з того світу", який провалився у прокаті.