Анджеліна Джолі здобула юридичну перемогу в суді проти свого колишнього чоловіка Бреда Пітта: екс-подружжя судиться через виноробню Chateau Miraval, яку вони купили разом у 2008 році за 28,4 млн доларів. Про перемогу Джолі журналістам Entertainment Tonight повідомив адвокат актриси.
Свою частку Джолі продала російському мільярдеру Юрію Шефлеру, який також займається алкогольним бізнесом, що викликало гнів Пітта: актор заявив, що Джолі порушила домовленість, згідно з якою у разі подібних ситуацій вона мала запропонувати йому викупити частку.
 
Під час слухань у Лос-Анджелесі минулого тижня суд відхилив п'ять із семи позовів, висунутих Піттом. "Суддя відхилив більшість позовів містера Пітта, оскільки вони не мають юридичної підстави. Позов Пітта ніколи не стосувався ділової суперечки, йдеться про його спроби приховати серйозні зловживання, і ми раді, що суддя відхилив його скарги".
 
Анджеліна Джолі
Анджеліна Джолі
 
Він також додав, що Джолі "не має жодної неприязні" до свого колишнього чоловіка. "Вона сподівається, що тепер він звільнить її від легковажного позову, припинить свої безжальні нападки і приєднається до неї, щоб допомогти їх сім'ї зцілятися без сторонніх очей".
 
Раніше Джолі стверджувала, що Пітт "поводився як примхлива дитина", займався "розграбуванням" виноробні і витрачав мільйони доларів від прибутку (за даними FT, у 2022 році бренд рожевого вина, створений Пітом і Джолі за допомогою винороба Марка Перрена, приніс більше 16 млн доларів прибутку) на будівництво студії звукозапису та ремонт басейну.
"За ті роки, коли він нібито "збудував" бізнес, він знімався в десятках фільмів, не кажучи вже про незліченні рекламні виступи, їздив по всьому світу на кінопрем'єри і відвідував голлівудські вечірки. Найбільше, що він робив, — відвідував виноградники, щоб помилуватися працею французьких працівників, які й зробили цей бізнес успішним», — йшлося у судових документах.
Бред Пітт та Анджеліна Джолі познайомилися у 2005 році на зйомках фільму "Містер і місіс Сміт". У 2012 році вони зіграли весілля у маєтку Chateau Miraval. 2016 року Анджеліна Джолі подала на розлучення, звинувативши Пітта в домашньому насильстві.
Пара також довго вирішувала питання про опіку над їхніми шістьма дітьми. У мережі обговорювали конфлікти актора з дітьми, а також твердження інсайдерів про те, що саме Джолі налаштовує їх проти колишнього чоловіка.