На щорічному фестивалі South by Southwest (SXSW) у місті Остін, штат Техас, який збирає тисячі артистів та культурних діячів з усього світу, відбувся Український день 18 березня. 

У рамках цього дня гурти KAZKA, переможці минулорічного "Євробачення" Kalush Orchestra, Balaklava Blues та інші українські артисти представили свої музичні твори та поділилися своїми думками та стейтментами. Ця історична подія стала важливим кроком для українського культурного фронту та нагадала про українську трагедію та її наслідки для майбутнього людства.

В минулому році фронтвумен гурту KAZKA Саша Заріцька виступила на SXSW та вперше представила Україну на цьому фестивалі. Навіть гітарист Боба Ділана Чарлі Секстон приєднався до неї на сцені, щоб разом виконати пісню "Masters of War". Цей перформанс був настільки вражаючим та щирим, що про нього написали ледь не всі топові світові видання, від Billboard до Variety.

"Ми вже вдруге тут. І вдруге з важливою місією – розповісти про Україну та отримати підтримку від світу. Щиро радіємо, що кожного року на цьому неймовірному заході в Остіні збирається дедалі більше українців та небайдужих американців, які вболівають за долю нашої країни. Саме вони є тією рушійною силою, що наближає нас до перемоги. Нам приємно бути тут разом, спільною української громадою, відчувати емпатію глядачів і ділитися творчістю задля майбутньогo."