Після трирічної паузи гурт ТНМК презентував першу частину восьмої номерної платівки “ВАТРА”. Під час локдауну було написано багато матеріалу, тому його випустять у двох частинах –– red та black. 

“ВАТРА red” являє собою твір з десяти треків та десяти інтермедій. В цьому альбомі команда повертається до звичної для себе концепції з безперервним звучанням за допомогою скітів, для яких вигадують спеціальні скетчі або десь запозичують. 

На платівці ви почуєте уривки з двох фільмів –– "Дід лівого крайнього" (кіностудія ім. Довженка, 1973) та "Чотири кімнати". Для скіта “Дорога група”, на добру згадку про Ігоря Пелиха, було взято уривок з його побажанням гурту у документальному фільмі “ШоПопалоШоу”. 

Попередню платівку “7” гурт презентував три роки тому. Альбом ВАТРА можна назвати довгоочікуваним не тільки для слухачів, але і для самих артистів –– деякі пісні чекали на запис декілька років, а скіт “Рефрижератор” усі одинадцять. 

Альбом вражає своєю різнобарвністю та кількістю колаборацій –– їх п’ять. Найбільша –– це “Пірати”. Потужний драйвовий трек із духом бунтарства об’єднав одразу три музичні одиниці –– Фагота, команду “Жадан і Собаки” та проєкт Віктора Придувалова VOID. Хай живе рок`н`рол –– головний посил пісні.  

Романтична та приємно ностальгічна композиція “За гітарою” повертає у спогади про ті часи, коли без гітари не обходились жодні посиденьки у дворі. Цей трек було створено на джем-сесії в ресторані після концерту в Івано-Франківську. 

Гостроіронічне “Повстання планети Кардаш’ян” одразу запам’ятовується закільцованим приспівом. Це результат однієї переписки в гуртовому чаті під час першого локдауну. Бас-гітарист Котя вдома награв кільце, від якого трек і “затанцював”. 

Перша оприлюднена пісня з альбому –– “Ми Смішили Бога”, була написана до дня народження гурту. Також до альбому увійшли вже відомі сингли –– глибокий та ліричний трек про мрію, дію та любов “ПМ’ТЙ”,  запальний фестивальний хіт “Чути”, бенгер "Весну", життєстверджуючий “Хороший рік/ Поганий рік” та експериментальний трек “Контакт” в колаборації з бітмейкером Юрієм Медвєдєм. 

Бонус-треком альбому стала пісня “Маракуй!”. Трек, що дуже “качає”, і в той же час залишається мелодійним. 

Вихід другої частини альбому під назвою “ВАТРА black” заплановано навесні. 

Альбом “ВАТРА red” вже доступний на всіх стрімінг платформах.