Селін Діон у соцмережах оголосила про відміну свого світового турне Courage ("Мужність") через продовження боротьби з невиліковним неврологічним розладом — синдромом м'язової скутості.
 
Співачка вибачилася перед шанувальниками за те, що змушена була їх розчарувати. "Я важко працюю над тим, щоб повернути свою силу, але навіть якщо я викладуся на 100%, тур — це дуже важко. Це несправедливо щодо вас, що концерти продовжують переноситися, і нехай це розбиває мені серце, буде краще, якщо ми скасуємо все зараз до того часу, поки я не буду готова повернутися на сцену", — написала артистка, додавши: "Хочу, щоб ви знали. Я не здаюся і чекаю на можливість знову вас побачити!".
 
Про те, що Селін Діон діагностували синдром м'язової скутості, стало відомо в грудні минулого року. Це рідкісне аутоімунне рухове розлад, що зустрічається в одного з мільйона людей, вражає центральну нервову систему (головний і спинний мозок). Симптоми можуть виникнути у будь-якому віці, але зазвичай розвиваються у віці від 30 до 60 років. У пацієнтів спостерігаються прогресуюча ригідність (скутість) і спазми м'язів, через що вони, говорячи ненауковою мовою, перетворюються на "статуї".
 
Раніше Діон вже визнавалася фанатам, що у неї виникали складнощі з мобільністю і що цей стан також впливає на її голос.
 
Під оголошенням про відміну туру шанувальники залишили безліч коментарів на підтримку улюбленої виконавиці. Більшість написали, що вона має зосередитись на своєму здоров'ї. Співачка, у свою чергу, наголосила, що всі, що купили квитки на її концерти, зможуть їх повернути.