Нерідко трапляється, що щасливі власники нової сучасної коляски-трансформера, знявши з неї упаковку, стикаються з проблемою зборки. Навіть наявність інструкції не завжди рятує від розгубленості перед «дивом техніки». А що ж робити, якщо коляска куплена в стані вживаної, та інструкція по збірці до неї не додається? Як зібрати дитячу коляску?

Якщо Ви зробили покупку на сайті Клубок, не забудьте звернутися до продавця за інформацією щодо етапів зборки коляски.

Пропонуємо Вам покрокове керівництво, як правильно збирати дитячі коляски.

  1. Попередньо вивчіть інструкцію в магазині і обов'язково перевірте комплектацію коляски. Відсутність у комплекті будь-якого елементу: бамперу, колеса, накидки або іншого елементу, створить для Вас масу проблем.
  2. Доставивши коляску додому, звільніть її від упаковки і приведіть в робоче положення. Розкладіть раму - утримуючи ручку, інтенсивно потягніть її вгору, притримуючи водночас нижню частину рами ногою. Блокування фіксаторів супроводжуватиметься чітким клацанням.
  3. Одягання колес. Втопивши пальцем металеву дужку з внутрішньої сторони колеса, насадіть його на вісь до упору, потім звільніть кнопку і злегка відтягніть колесо до повної фіксації. Передні поворотні колеса зазвичай вставляються в отвір на рамі до клацання. Опущений вниз фіксатор дозволить візку їхати прямо, а якщо потрібно дозволити колесам обертатися, фіксуючий важіль слід підняти.

Обов'язково переконайтеся перед початком експлуатації, що колеса правильно змонтовані і надійно закріплені.

  1. Як зібрати коляску для дітей від 0 до 6 місяців. Після того як Ви розклали раму і зафіксували колеса, можна монтувати люльку. Вона встановлюється у відповідні затискачі з обох сторін рами. Взимку вдягається утеплений чохол, який кріпиться заклепками до каптура в нижній його частині і до рами. Ручку, за яку Ви будете везти коляску, потягніть вгору до повної фіксації замків з обох сторін рами. Ця дія також супроводжується характерним клацанням. Регулювати висоту ручки можна, одночасно натискаючи на кнопки, розташовані з двох боків ручки, і утримуючи їх.
  2. Як зібрати дитячу коляску для експлуатації від 6 місяців до 3 років. Після того, як Ви розклали раму і зафіксували колеса, встановіть сидіння і захисну перегородку. Захисна ручка для прогулянкового сидіння монтується таким чином: натиснувши дві кнопки з обох сторін рами, вставте ручку в затискачі з двох сторін сидіння. Перемичка, яка знаходитиметься між ніг дитини, пристібається до бамперу але може й не пристібатися. Спинка регулюється і встановлюється в основних положеннях - лежачи, сидячи і напівсидячи за допомогою важеля, розташованого ззаду спинки. Існують варіанти колясок з плавним регулюванням кута нахилу спинки. Посадивши дитину в коляску, зафіксуйте ремені безпеки - вставте пластикові вилки в центральну застібку і відрегулюйте довжину ременів безпеки.

І наостанок кілька порад з обслуговування коляски.

  • Контролюйте стан коліс, регулярно очищаючи їх від пилу і бруду.
  • Змащуйте осі коліс машинним маслом.
  • Після прогулянки під дощем, витирайте досуха металеві частини коляски.

Утримуйте коляску в чистоті. Контакт з солоною водою для неї небажаний.