Не треба мати дар передбачення, щоб здогадатися, які тренди перекочують з нами з літа в осінь. Потрібно просто трохи поспостерігати за інфлюенсерами, модними показами та соцмережами — а там, як повінь, взуття одного кольору... Висновок один: носитимуть всі!
 
Ми почали щось підозрювати ще весною, коли Loewe показали свої розкішні босоніжки з бантом. Ось це річ, заради якої не гріх стояти в кілометровій черзі та відкладати гроші із зарплати. Ефектні, супермодні, витончені і одночасно інопланетні, а ще срібні, майже дзеркальні. Ці босоніжки з величезним бантом швидко стали героями соцмереж, а для модних експертів — першою ластівкою тренду, що насувається, на срібло.
 
Влітку наші побоювання підкріпилися. Пам'ятаєш, ми розповідали, як слінгбеки з ефектом металік захопили стрітстайли на Тижні моди? Тоді було зрозуміло, що срібло залишиться з нами надовго. І ось осінні тренди як останній штрих у цій іскристій історії нового супертренду: срібне взуття погрожує стати найпопулярнішою покупкою осені. Courrèges, David Koma, Giambattista Valli, Isabel Marant, Marcia, Prada — на осінніх подіумах сяяли і переливались, як диско-кулі, металеві ботильйони, човники, чоботи та кеди. Задзеркалля, та й годі.
 
Строго кажучи, металік взагалі виходить на перший план у колекціях нового сезону. Ми вже всерйоз замислюємося про покупку срібних штанів - на фотографіях виглядають надзвичайно! А сумки з ефектом фольги це завжди хороша ідея. На другому місці за популярністю золоті відтінки: багато моделей взуття дизайнери відразу ж представили моделі двох кольорів, щоб напевно задовольнити навіть найдосвідченіших фешеністів.